<< Nieuws

World Fashion Centre plaatst goederenlift

Met de plaatsing van een gloednieuwe goederenlift aan de buitenzijde investeert het World Fashion Centre in gemak en tijdswinst. ‘Met deze toevoeging hebben klanten geen reden meer om hun evenement niét in het WFC te laten plaatsvinden.’ Om hem blij te noemen is een understatement. Voor Mike Cats, eventmanager bij het World Fashion Centre (WFC), is de plaatsing van de goederenlift aan de buitenzijde van het complex een verademing. In april werd de lift geplaatst. Het lijkt misschien een kleine toevoeging aan het enorme complex, het is er wel degelijk eentje die (potentiële) klanten geen reden meer geeft om hun evenement niét in het WFC te laten plaatsvinden.

 

De plannen voor een goederenlift lagen er al langer, maar kwamen in een stroomversnelling toen MRP Development in oktober 2018 de nieuwe eigenaar werd van het WFC. Mike: ‘MRP Development is bereid om flink te investeren in het WFC en dus ook in onze prachtige evenementenlocatie. Ze zagen direct het belang in van een lift, iets waar ik me al drie jaar hard voor maakte.’ Vanaf dat moment dat de overname officieel was ging de eventmanager op zoek naar een leverancier van goederenliften die de lift op maat kon leveren. ‘Dat was echt nodig: doordat het leveren van goederen binnendoor soms tijd en extra manuren in beslag kon nemen, haakten sommige opdrachtgevers af’, aldus Mike.

 

Geruisloos comfort
Het gemak van de lift is dat er direct vanuit de laadklep van een vrachtwagen geladen kan worden. De goederenlift kan tot bijna 1000 kilo in een keer omhoog hijsen, daar doet de installatie niet meer dan zes seconden over. Vanuit daar rol je de materialen gelijk de beursvloer op. Net zo snel als het logistieke deel van een evenement in het WFC nu gaat, zo geruisloos ging de installatie van de goederenlift.

 

Om 8 uur ’s ochtends gingen de werkzaamheden van start. De onderdelen voor de mast, de geleider waarmee de lift omhoog en omlaag gaat, werden tegen de buitenzijde van de vijf parkeerdekken van de parkeergarage aangebouwd. Per mastdeel werd langzamerhand omhoog gewerkt. Na de installatie van het eerste deel werd de lift geplaatst en de resterende mastdelen in de lift gezet. Hierna werkte het team vanuit de lift langzaam naar het bovenste parkeerdek toe. Om twee uur ’s middags is de klus geklaard. Mike: ‘Het kostte maar een uurtje per dek en de eerste lading kon gelijk omhoog. We zijn nu een aantal maanden verder en we hebben er ontzettend veel gebruik van gemaakt. De dag na de installatie moesten we opbouwen voor tentamens. Normaal gesproken werkten we dan met 5 man en was alles in 2,5 uur boven. Daarvoor moesten we ook nog 30 meter afleggen voordat we bij de interne lift waren. Nu los en laad je vanuit een vrachtwagen in de lift en wordt alles eenmaal boven er gelijk uitgehaald. Met 2 man waren we in 2 uur klaar.’ Werd er voorheen een hijskraan ingehuurd, met de nieuwe goederenlift is er gezorgd voor een permanente oplossing. Mike: ‘Toen de knoop door was gehakt en de lift definitief kwam sprong ik echt een gat in de lucht. Er waren meteen drie nieuwe organisaties die hun evenement lieten plaatsvinden vanwege de lift. MRP Development zag kansen en heeft ze aangegrepen, daar kan ik alleen maar super blij mee zijn. We verwachten dat de locatie nu nog aantrekkelijker wordt. Deze plek is al schitterend, de zalen zijn perfect en je kunt hier alles in laten plaatsvinden. En als er logistiek al iets niet mogelijk was, dan is dat nu volledig opgelost.’

 

.