T +31 (0)20 511 01 73

  • nl
  • en

Jubileumboek: Django Steenbakker

Django:

““In 2006 ben ik cum laude afgestudeerd aan de mode-Academie Artemis in Rotterdam. En ik heb meegedaan aan het televisieprogramma Project Catwalk en dat heb ik gewonnen. Voor mijn derde collectie wilde ik gebruik maken van een materiaal om mij echt mee te onderscheiden. Ik zocht contact met Furlab en mocht van hun ruimte gebruik maken voor mijn project. Zo kwam ik met hulp van Angelique Westerhof tóch in het WFC terecht.

  “Furlab is opgericht in 2002 en is een initiatief van het Nederlands Bontinstituut. Onze missie is om de sublieme eigenschappen van bont bekend te maken bij modeprofessionals en het brede publiek. Ik heb heel bewust voor deze functie gekozen en om gebruik te maken van dierlijk materiaal omdat het functioneel, duurzaam, natuurlijk afbreekbaar en in schoonheid niet te evenaren is.   Er is geen voorraad en er zal nooit iets besteld worden dat we niet gebruiken. Reststukken worden gebruikt als lesmateriaal voor studenten. Naast mijn functie voor Furlab ben ik sinds 2008 ook eigenaar van mijn eigen label DJANGObyDjango. Ook in mijn eigen collecties staan duurzaamheid, aandacht en vakmanschap centraal. ”   Wil je het hele interview lezen en nog vele anderen? Bestel dan ons Jubileumboek   #WFC50 WFC 50-jarig jubileumboek Ter ere van het 50-jarig jubileum op 27 maart 2018 is, in opdracht van het World Fashion Centre Amsterdam, een boek gemaakt. Het boek brengt verleden, heden en toekomst in beeld. Een selectie van deze fashionhuurders en fashiongerelateerde huurders is in woord en beeld gebracht door een onafhankelijk projectteam. Centraal in deze verhalen staan het ondernemerschap en de energie en creativiteit die het WFC al een halve eeuw huisvest en samenbrengt. Het boek is ook een viering van mode in het algemeen, een musthave voor iedereen die werkzaam is in de modebranche en een inspiratiebron voor zowel studenten als ondernemers. Mede daarom geven wij het boek ook uit.

.