T +31 (0)20 511 01 73

  • Nederlands
  • Engels

IN THE SPOTLIGHT: JIN JINNY

Het Nederlandse vrouwenmodemerk Jin Jinny is een van de meest interessante nieuwkomers van dit moment. Niet alleen door de kleurrijke collecties, maar zeker ook doordat het snel kan inspelen op de toenemende vraag om vernieuwing in de winkels.

 

Jin Jinny doet haar naam eer aan. In het Japans staat dit namelijk voor ‘uitmuntend’ en ‘puur’. Precies wat het vrouwenmodemerk wil uitstralen. Met gemakkelijk draagbare materialen, eigentijdse en kleurige ontwerpen maakt Jin Jinny mode voor de zelfbewuste vrouw die wil stralen, maar ook graag dichtbij zichzelf blijft. Voor een modern modebeeld laat het merk zich inspireren door het vaak feilloze smaakgevoel van millennials. Dit wordt vertaald naar actuele trends en blikvangers voor een brede doelgroep. Zo speelt leeftijd geen specifieke rol, is de prijspositionering variabel – de collectie is inzetbaar in zowel het lagere als middensegment – en de matenrange gaat van XS tot XXL. De thematische collectie is al even veelzijdig, met T-shirts, jurkjes, tops, broeken, rokken, jumpsuits en knits. En voor dit najaar zijn er ook jassen. 

 

Vliegende start

Na de introductie dit voorjaar maakt Jin Jinny een vliegende start en weet direct zo’n tachtig inkopers te interesseren. De frisse looks gecombineerd met een aantal basisartikelen trekken aan. Maar ook het regelmatig wisselende kortetermijnaanbod, dat wordt opgeschroefd naar acht tot tien levermomenten per jaar, wekt de interesse. “Wij geloven in korte lijnen, scherpe calculaties en hoge omzetsnelheden”, zegt art-director Jacqueline Kortleven. “We richten ons op retailers die continu in beweging willen blijven met hun assortiment en weinig voorraadrisico willen lopen. We leveren op korte termijn, maar bieden vanuit de showroom (1.1.12) in het World Fashion Centre in Amsterdam ook voorraad aan, waarbij geldt: op is op.”

 

Exclusieve prints en kleuren

Voordeel is dat het moederbedrijf van het merk, Maxima Trends B.V., jarenlange ervaring heeft opgebouwd met het plussizelabel Ophilia. Het bedrijf kan snel werken en kleine aantallen bieden, doordat het dichtbij en veelal in eigen beheer produceert. Onder meer in het eigen atelier in Nederland en de eigen fabriek in Bulgarije. Een bijkomend pluspunt is dat het merk eigen prints kan inverven, waardoor een uniek beeld wordt gecreëerd. 

 

Verantwoorde mode

Jin Jinny produceert in Europa – onder meer in Polen, Griekenland en Bulgarije – volgens Europese normen en waarden. “We kunnen de prijzen laag houden door de stofkeuze en heel belangrijk: we werken niet met tussenpersonen. Dit stelt ons in staat een goede prijs-kwaliteitverhouding én scherpe calculatie te bieden.” Jin Jinny presenteert tijdens Modefabriek (stand W220) de collectie voor najaar 2019-2020.

 

Bron: Textilia

 

 

Meer info

JIN JINNY
Koningin Wilhelminaplein 13
Showroom 01.01.12
1062 HH Amsterdam
The Netherlands

T +3120 408 45 07
www.jinjinny.nl

 

.