<< Nieuws

Belangrijke Herfst/Winter 2020-21 Damesmode Trends

Trendstop geeft lezers van FashionUnited alvast een voorproefje van een van de belangrijke thematische invloeden op damesmode in Herfst/Winter 2020-21.

 

Het team van Trendstop geeft lezers van FashionUnited een exclusief kijkje naar een onontbeerlijke FW20-21 Macrotrend die van invloed zal zijn op uw volgende confectiecollecties. Global Heritagemaakt gebruik van de toenemende behoefte van de consument naar authentieke ervaringen en avontuurlijke reizen en biedt een naar buiten gerichte visie die de diverse culturen van de wereld viert en een hedendaagse draai geeft aan ambachtelijke tradities die toegepast kunnen worden op kleding, schoenen en accessoires. Ons samengestelde Macrotrend seizoensoverzicht evalueert de commerciële waarde en levensduur van iedere trend, op basis waarvan u de beste beslissingen kunt nemen.

 

Deze week presenteert Trendstop drie aspecten van Global Heritage. Een benadering die bestaat uit meerdere bestemmingen leidt tot een fusie van culturele esthetica die op modeproducten zijn toegepast. Moderne updates van traditionele processen verheffen print- en oppervlakbehandelingen, terwijl textuurmatige behandelingen dimensionale spanning toevoegen.

 

Confectie
Handgemaakte breiwerken introduceren het ambachtelijke effect in confectie door middel van rustieke open weefsels, expressieve statement franjes en uitgesproken motieven die diverse mondiale invloeden met elkaar combineren. Lange lijnen en laagjes zijn van belang met maxi-lengtes en verlengde, tuniekachtige setjes die een ontspannen sfeer uitstralen.

 

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: M Missoni Pre Fall 2019, JW Anderson Herfst Winter 2019-20, Tory Burch Herfst Winter 2019-20.

 

Prints & Stoffen
De klassieke streep weerspiegelt het mondiale perspectief. Hij verwijst naar traditionele weeftechnieken en introduceert een ambachtelijke eigenschap aan zware stoffen, terwijl geëtste oppervlakken een linnenachtige landelijkheid verleent aan rauw indigo denim. Onafgewerkte garen en franje-effecten zorgen voor de licht gedeconstrueerde look van handgemaakt breisels.

 

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Anteprima, Di Ve, Shanghai Domore Import & Export, allen Herfst Winter 2019-20.

 

Schoenen & Accessoires
Authentiek vakwerk treedt op de voorgrond bij schoenen en accessoires die verwijzingen maken naar mondiale productietechnieken. Geweven constructies, doorlopend gestikte leren bovendelen van schoenen en doe-het-zelf in garen gewikkelde stukken voegen een bijzonder persoonlijke eigenschap en jeugdige uitstraling toe aan statement producten.

 

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Christian Dior, Roksanda, Stella McCartney, allen Herfst Winter 2019-20.

 

Bron: Fashion United

.